Abstract organic shape

Blog

Woman with Leaves

Silvie

Bruyninckx

Coach Kern Hart Helen

Abstract organic shape
Abstract organic shape

Wie ben ik?

Ik ben Silvie, geboren in 1985.

Verder ben ik partner, mama van een tiener, baasje van Lesther onze 3e adoptie hond (ja inderdaad een hondje met ​een rugzakje), verpleegkundige, natuurliefhebber, Yogi, Crossfitter, ik heb me omgeschoold tot coach, Individuele ​emotionele begeleider (IEB'er).

Ondertussen ben ik nog bezig met de verdieping; Kinderen met een sterke wil, ik heb de Reiki en Shamballa ​Multidimensional healing inwijdingen mogen ontvangen en ben Acces bars® practitioner. De opleiding kindercoach ​eindigt in Juni 2024 en mijn orthomoleculair voedingscoach opleiding loopt nog tot 2025.


Ik werk als verpleegkundige in het OPZ te Geel, ik werkte voordien als zelfstandig thuisverpleegkundige maar daar ​voelde ik dat ik mijn job ontgroeide en dat ik mensen op een diepgaandere manier wou gaan helpen. Dit gebeurde ​natuurlijk niet zomaar van de ene dag op de ander, dit is gegroeid na zelf een heel traject en proces af te leggen.


Zelf heb ik al vele watertjes doorzwommen. In 2015 kreeg ik te maken met een Burn-out, zelf schaamde ik me ​hiervoor want hé dat kan toch niet, ik kon bergen verzetten en ik heb toch al zoveel doorstaan dus waarom kan ik nu ​niet meer verder? Na een tijd heb ik dan via de osteopaat hulp gezocht nadat ik eerst de diagnose kreeg bij de ​neuroloog terwijl ik eigenlijk ging voor mijn hoofdpijn dat Migraine met een aura bleek te zijn en hij me daar dan ook ​nog even op men bordje smeet dat ik een zware burn-out had. Dat was even slikken, ik kwam buiten met de ​opdracht een migraine dagboek bij te houden, medicatie voor migraine en een voorschrift antidepressiva. Wel toen ​stortte mijn wereld wel in, wat moest ik nu doen? Bij de osteopaat werd ik doorverwezen naar een psycholoog, daar ​heb ik vooral mogen praten en uiteindelijk kwam ik er wel bovenop. Maar helaas bij de minste tegenslag herviel ik ​terug en zo ploeterde ik verder. Tot ik startte met Yoga en crossfit, dat hielp me mezelf terug te vinden en om terug ​zelfzeker te worden, ik ging terug genieten van de kleine dingen en uit de natuur haalde ik terug de kracht en ​energie. Maar toen in september 2022, ik bleef maar gaan en gaan in mijn job, ik negeerde de signalen die men ​lichaam gaf en stond vaak bij de osteopaat, veel te vaak om goed te zijn. Dat was wat mij dan weer voor even verder ​hielp, mijn lichaam had er genoeg van en zorgde toen dat het signaal heel duidelijk werd. De paniekaanvallen ​werden zo erg en ik viel gewoon bewusteloos op de grond even van niets wetende, zo belande ik op spoed want we ​dachten dat er iets mis was met men hart. Vele onderzoeken later bleek er niets mis te zijn met mijn hart maar dat ​wist ik natuurlijk diep van binnen al. Ik ben dan naar de " Start hier avond" geweest en zo ging mijn nieuw proces van ​start, op 22/09/22 om22.22u besliste ik dat ik ging starten met de Cova opleiding. Ik ben er gebroken aan begonnen ​en uiteindelijk heb ik mijn pad gevolgd en ben ik gaan deep diven en zo ben ik gegroeid tot de echte Silvie die naar ​haar schaduw kanten durfde te kijken en ermee aan de slag ging, om dan stralend haar certificaten in handen te ​mogen nemen met de gebroken stukken te mogen lijmen met gouden lijm voor de gouden randjes want dat ben ik, ​niet meer gebroken maar geheeld. Zo is mijn pad duidelijk geworden en zo ben ik tot de conclusie gekomen dat ​mensen op een diepgaande manier helpen is wat ik wil doen.

Echt helen, Kern Hart Helen!


Abstract organic shape
Abstract organic shape

Een kijkje in de praktijk

Een proces kan heel mooi in ​beeld gebracht worden met ​verschillende materialen, ​om tot inzicht en diepgang ​te komen. Vertrouwen in ​het proces!

Abstract organic shape
Abstract organic shape

Wat is acces Bars?

Access Bars is een zachte, hands-on modaliteit die werd geïntroduceerd door Gary Douglas in ​de vroege jaren negentig. Het bestaat uit 32 energiebanen die door en rondom je hoofd lopen. ​Deze bars verbinden zich op specifieke "bars-punten" en komen overeen met verschillende ​gebieden en aspecten van het leven. Tijdens een Access Bars sessie raakt een practitioner deze ​punten voorzichtig aan om de elektromagnetische lading van alle gedachten, ideeën, ​houdingen, beslissingen en overtuigingen die je mogelijk hebben beperkt in de betreffende ​levensgebieden los te laten.


Vandaag de dag wordt Access Bars in meer dan 170 landen over de hele wereld gebruikt als een ​krachtig en praktisch hulpmiddel door families, scholen, bedrijven, atleten, in gevangenissen, ​door psychologen, kunstenaars en vele anderen.

Stel je voor dat iemand op een knop zou kunnen drukken en die stem in je hoofd stil zet die jou ​vertelt dat je niet goed genoeg bent of dat je niet kunt bereiken waar je van droomt? Alle ​beperkingen die je in je leven creëert, zijn verbonden met je gedachten, ideeën, houdingen, ​beslissingen en overtuigingen erover. Raak de bars punten licht aan en je begint dat op te ​ruimen wat opgesloten zit, datgene wat ervoor zorgt dat je niet kunt geloven dat je het leven ​kunt hebben waarvan je altijd hebt geweten dat het mogelijk is.

Ontvangen is één van de levens veranderende onderdelen die bij elke Access Bars-sessie op ​natuurlijke wijze plaatsvinden. Hoe vaak laten we iets gewoon los, verlagen we onze barrières en ​en laten we het toe dat iemand anders ons echt iets schenkt? Leren ontvangen is een sleutel om ​meer uit te nodigen in je leven van dat waar je om vraagt. Access Bars vergemakkelijkt ​ontvangen, anders dan elke andere modaliteit in deze realiteit.
Craniosacral therapy, reiki , enegy healing session. Holistic approach alternative medicine concept
Abstract organic shape
Osteopathy Treatment for a Child
Abstract organic shape

Wat is Reiki?

Reiki chakra balancing , energy healing, holistic medicine

Reiki is een behandelmethode waarbij met energie wordt gewerkt. Het idee is ​dat we allemaal een innerlijk licht hebben, maar door het leven en bijbehorende ​ervaringen ontstaan blokkades en 'lampenkapjes' die dat licht dimmen. Een ​Reiki-behandeling helpt om deze blokkades los te laten. De behandelaar stemt ​zich af op universele energie en fungeert als een doorgeefluik, waardoor jouw ​energie beter kan stromen.

Bij een behandeling neem je plaats op een stoel of tafel. Tijdens een sessie ​kunnen verschillende sensaties optreden, zoals warmte, koude, tintelingen, ​emoties of inzichten. Na de behandeling voelen de meeste mensen zich ​ontspannen, schoner, lichter, positiever en geaard. Soms kunnen bijwerkingen ​zoals misselijkheid, hoofdpijn of vermoeidheid optreden, wat als een detox-​effect wordt beschouwd.

De ervaring varieert per persoon en elke behandeling kan anders zijn. Het wordt ​aanbevolen om Reiki op gevoel te doen, met dagelijkse sessies voor balans of ​regelmatig onderhoud. Als je al langer met bepaalde zaken worstelt, zijn ​mogelijk meerdere sessies nodig, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks.


Therapist Man Doing Holistic Therapy Reiki To A Woman. Energy Treatment With The Heat Of Palm Hands
Abstract organic shape

WAT IS (DE BETEKENIS VAN) REIKI EN WAAR IS HET ONTSTAAN?

Voor de uitleg van de betekenis verdelen we ‘Reiki’ in de termen: ‘rei’ (wat universeel betekent) en ‘ki’ (wat levensenergie betekent).

Het is een alternatieve geneeswijze, een energetische therapievorm. En waar is het ontstaan, ofwel waar komt het vandaan?

Reiki is uitgevonden door Mikao Usui in Japan en wordt sinds +- 1920 onderwezen. Er zijn meerdere vormen, ik volg Usui.

Door blokkades (van bijvoorbeeld stress), kan je energie niet goed meer door stromen en dat kan verschillende klachten geven.

Met de levensenergie helpt Reiki om blokkades te verzachten en boost het het zelf herstellend vermogen van je lichaam.

Het helpt je om weer terug in balans en in contact met jezelf te komen. Origineel is het bedoeld voor spirituele ontwikkeling.

De behandelingen zijn in principe gebaseerd op handposities, maar het is ook mogelijk om een sessie op afstand te ervaren.

Het klinkt misschien zweverig, maar als je je bezeert dan is vaak het eerste wat je doet… met je hand naar de pijn gaan.


Abstract organic shape

Biotensor

Een biotensor is een meetinstrument bestaande uit een handvat, veer, en ​contragewicht, meestal van licht metaal. Met een lengte van 61 cm is het een ​antenne om onzichtbare energieën te voelen. Het helpt bij het maken van ​gezonde keuzes, zoals het testen van voeding voor energiecompatibiliteit. Ook ​bruikbaar voor allergieën, energetische balans, vitaminen, chakra's, emotionele ​balans, waterkwaliteit, en slaapomgeving. Ontdek de diverse manieren waarop ​een biotensor kan helpen bij het begrijpen van verschillende energieën.

Hoe werkt een biotensor?

Doordat de biotensor trillingen kan opvangen wordt er gemeten of je denken, voelen ​en handelen in overeenstemming zijn met elkaar. Wanneer er geen congruentie is ​tussen jouw overtuigingen en gedragingen ontstaan er blokkades waardoor je in een ​patroon blijft hangen en er klachten ontstaan. Ook al je organen hebben een specifieke ​trilling en frequentie ten opzichte van elkaar en zijn weer verbonden met een bepaalde ​emotie. Met de biotensor maak je contact met je onderbewuste.

Vaak zitten je gedachten ‘in de weg’ om op een diepere laag in jezelf te komen en te ​voelen wat zich daar afspeelt. Door de werking van de biotensor ga je direct naar de ​kern van je klacht. Op deze manier wordt er zichtbaar wat onzichtbaar is en vindt er ​heling plaats. Een simpel voorbeeld; wanneer je je eigen authentieke naam noemt, ​antwoord de biotensor met een duidelijke ‘ja’ door een bepaalde beweging te maken. ​Wanneer je een andere naam dan die van jou noemt, geeft de biotensor antwoord met ​een ‘nee’. Op deze manier kun je nagaan waar in je lichaam een disbalans is, welke ​emotie erbij hoort en hoe deze is ontstaan. We vertrekken telkens vanuit een positieve ​af​f​irmatie.


Abstract organic shape
Abstract organic shape

Faalangst

Een biotensor is een meetinstrument bestaande uit een handvat, veer, en ​contragewicht, meestal van licht metaal. Met een lengte van 61 cm is het een ​antenne om onzichtbare energieën te voelen. Het helpt bij het maken van ​gezonde keuzes, zoals het testen van voeding voor energiecompatibiliteit. Ook ​bruikbaar voor allergieën, energetische balans, vitaminen, chakra's, emotionele ​balans, waterkwaliteit, en slaapomgeving. Ontdek de diverse manieren waarop ​een biotensor kan helpen bij het begrijpen van verschillende energieën.

Hoe werkt een biotensor?

Doordat de biotensor trillingen kan opvangen wordt er gemeten of je denken, voelen ​en handelen in overeenstemming zijn met elkaar. Wanneer er geen congruentie is ​tussen jouw overtuigingen en gedragingen ontstaan er blokkades waardoor je in een ​patroon blijft hangen en er klachten ontstaan. Ook al je organen hebben een specifieke ​trilling en frequentie ten opzichte van elkaar en zijn weer verbonden met een bepaalde ​emotie. Wil je meer weten over het verband tussen organen en emoties? Klik dan op ​deze link. Met de biotensor maak je contact met je onderbewuste.

Vaak zitten je gedachten ‘in de weg’ om op een diepere laag in jezelf te komen en te ​voelen wat zich daar afspeelt. Door de werking van de biotensor ga je direct naar de ​kern van je klacht. Op deze manier wordt er zichtbaar wat onzichtbaar is en vindt er ​heling plaats. Een simpel voorbeeld; wanneer je je eigen authentieke naam noemt, ​antwoord de biotensor met een duidelijke ‘ja’ door een bepaalde beweging te maken. ​Wanneer je een andere naam dan die van jou noemt, geeft de biotensor antwoord met ​een ‘nee’. Op deze manier kun je nagaan waar in je lichaam een disbalans is, welke ​emotie erbij hoort en hoe deze is ontstaan.


Abstract organic shape